Analytiker: SAS' overlevelse afhænger af hurtig eksekvering af SAS-Forward

Hvis kriseramte SAS skal overleve, skal redningsplanen SAS Forward gennemføres hurtigt, lyder det fra Sydbank-analytiker.
Jacob Pedersen, aktieanalysechef, Sydbank. | Foto: Sydbank PR
Jacob Pedersen, aktieanalysechef, Sydbank. | Foto: Sydbank PR
AF MARKETWIRE

SAS er et selskab i dyb krise, hvilket flyselskabets regnskab for andet kvartal tirsdag morgen vidner om, og kommentarerne fra ledelsen tegner et fortsat dyster billede af SAS’ situation og fremtid.

Det vurderer aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen.

”Det interessante ved regnskabet er egentlig ikke tallene, da de flugter meget godt med forventningerne, men mere kommentarerne fra ledelsen omkring restruktureringsplanen. Kommentarerne tegner et klart billede af et selskab, der ikke kan garantere at kunne honorerer sine forpligtelser det næste år. Gælden er for høj og indtjeningsevnen er for dårlig,” siger Jacob Pedersen til MarketWire.

Regnskabet vidner hertil om, at SAS virkelig har brug for en hurtigt gennemførelse af SAS-Forward planen. Men den plan er i skrivende stund stødt på grund.

”Hvis forhandlingerne ikke skrider frem, er det blevet meldt ud, at selskabet i så fald må gå rettens vej for forsøge en rekonstruktion, som gør, at SAS kan fortsætte,” lyder det fra Jacob Pedsersen.

Det er i følge Jacob Pedersen nye toner fra ledelsen i tråd med udmeldingen om, at der skal findes mange nye investorer ind til selskabet. Og i denne kontekst bliver det interessant at se, hvordan staterne kommer til at stå i forhold til dette.

”Fordi det kommer til at ende med en stor udvanding af eksisterende aktionærer, og så er spørgsmålet, om staterne skal meget langt ned i ejerandel, eller om de får lov til at være med,” påpeger Jacob Pedersen.

Uden staternes deltagelse i kapitalforhøjelsen bliver det en umådelig svær opgave at rejse de yderligere 9,5 mia. svenske kroner i egenkapital foruden konverteringen af gælden, vurderer Jacob Pedersen.

Tallene i sig selv er som tidligere nævnt ikke så interessante, da det endte meget som forventet eksempelvis med tabet på 1,6 mia. svenske kroner.

SAS-aktien styrtdykker 9,6 pct. til 0,58 kr. efter en godt 20 minutters handel tirsdag morgen.

SAS sætter beløb på enorm gældskonvertering

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også