SAS fortsætter nedturen mod bundrekord

Aktien bag det kriseramte flyselskab falder onsdag morgen.
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Politiken/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS fortsætter onsdag nedturen med et fald på 2,9 pct. til 0,46 kr. efter tirsdagens dyk på 13,6 pct., der kom, efter den svenske regerings beslutning om ikke at ville skyde flere penge i det fællesskandinaviske luftfartsselskab.

Tirsdag lukkede aktien i alle tiders laveste lukkekurs 0,4736 kr.

Sverige vil alene deltage ved at konvertere tidligere lån, obligationer og likviditetsgarantier fra coronaperioden til aktier, men afviser at komme med nye penge.

Målet for SAS er ellers ud over at få konverteret gæld og eksisterende obligationer for 20 mia. svenske kr. til aktier også at rejse 9,5 mia. svenske kr. via salg af nye aktier.

Desuden skal der sikres årlige besparelser på 7,5 mia. svenske kr., men det kniber med at opnå resultater i forhandlingerne, sagde topchef i SAS Anko van der Werff til Børsen.

”Det går stadig ikke hurtigt nok. Folk håber tydeligvis på magiske løsninger, hvor de ikke selv skal deltage i byrderne. Dagens melding fra Sveriges regering viser ganske tydeligt, at staten her ikke medvirker i en sådan, magisk løsning,” sagde han.

Hos Sydbank ser SAS-analytiker Jacob Pedersen heller ikke nogen betydende mulighed for, at SAS kan tiltrække de nødvendige 9,5 mia. svenske kr. i ny kapital.

”Nye aftaler med medarbejdere og kreditorer koblet med en ny ejerstruktur kan skabe et sundere SAS, men hvis selskabet ikke kan tiltrække kapital (fordi Sverige – og måske Danmark) ikke vil skyde flere penge i selskabet risikerer dette at være et trin på vej til graven,” skrev Jacob Pedersen i en analyse tirsdag morgen.

Onsdag formiddag klokken 11 kommer SAS i fokus med trafiktal for maj, efter at antallet af passagerer i april steg til det højeste niveau siden marts 2020.

LA mener at staten skal smække pengekassen i for SAS

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også