Olieprisen stabiliseret efter dyk tirsdag aften

Prisen på olie har onsdag morgen lagt sig stabilt forud for imødeset rentemøde i USA.
Foto: Ole Lind/MAG
Foto: Ole Lind/MAG
AF MARKETWIRE

Oliepriserne har onsdag morgen stabiliseret sig efter kraftige fald tirsdag aften og forud for onsdagens med spænding ventede rentemøde i USA.

Onsdag morgen koster en tønde af den europæiske referenceolie, Brent, 121,40 dollar mod 125,05 dollar tirsdag kl. 17.

I løbet af aftenen tirsdag dykkede prisen kraftigt, og ved 21-tiden var den nede at runde 118,91 dollar, før den bevægede sig opad igen.

Samme billede gjaldt for den amerikanske WTI-olie, som onsdag morgen koster 119,14 dollar mod 123,43 dollar tirsdag kl. 17.

Fokus er rettet mod resultatet af rentemødet i Federal Reserve, som i aften offentliggør resultatet, der meget vel kan være en renteforhøjelse på 75 basispoint. Det er i hvert fald nu den klare forventning, efter at inflationen er fortsat i vejret og har bevæget sig milevidt over centralbankens inflationsmålsætning på 2 pct.

Brancheforeningen for olie- og gasindustrien i USA, API, rapporterede sent tirsdag ifølge Marketwatch en stigning i det amerikanske lagre af råolie på 736.000 tønder i ugen frem til 10. juni. Det var overraskende, idet der ifølge Bloomberg News var ventet et fald i lagrene på 1,2 mio. tønder.

Rapporten viste dog også et fald i lagrene af benzin på tæt ved 2,2 mio. tønder.

På det øvrige råvaremarked koster en troy ounce guld onsdag morgen 1814,42 dollar mod 1814,09 dollar tirsdag eftermiddag.

Endt sydkoreansk chaufførstrejke skaber ro om forsyningskæder

Rusland tjener rekordstort på fossile brændsler under krigen

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også