Hertz stiger i formarkedet efter endnu et aktietilbagekøbsprogram

Det samlede aktietilbagekøbsprogram hos biludlejningstjenesten lyder nu på over 2 mia. dollar.
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske biludlejningstjeneste Hertz Global Holding har onsdag annonceret et aktietilbagekøbsprogram på 2 mia. dollar. Det følger selskabets tilbagekøbsprogram fra november af samme størrelse, som der er 0,2 mia. dollar tilbage af.

Det samlede aktietilbagekøbsprogram løber således op i 2,2 mia. dollar, eller hvad der svarer til 15,62 mia. kr. Det oplyser Hertz i en meddelelse.

”Godkendelsen af det forhøjede aktietilbagekøbsprogram understreger den tillid, som ledelsen og bestyrelsen har til retningen for selskabet,” siger topchef Stephen Scherr i meddelelsen.

Tilbagekøbet af aktier vil ske gennem køb på det åbne marked, private transaktioner og andre private handler, lyder det videre.

De tilbagekøbte aktier udgør imidlertid en stor del af Hertz’ samlede markedsværdi. Selskabet har med 412.111.348 udestående aktier en markedsværdi på 7,1 mia. dollar med udgangspunkt i lukkekursen tirsdag på 17,24 dollar.

Biludlejningstjenesten stiger onsdag eftermiddag 4,9 pct. til 18,09 dollar i det amerikanske formarked.

Hertz’ nu anden runde med aktietilbagekøb markerer noget af en oprejsning for selskabet, der under coronapandemien gik i betalingsstandsning og efterfølgende gennem en rekonstruktion.

I november 2021 gik Hertz igen på børsen under det nuværende selskabsnavn til kurs 29 dollar.

Udlejningsselskaber ramt af mangel på biler

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også