MobilityWatch

SAS optræder på britisk liste over selskaber med flest aflyste afgange

SAS optræder på liste over de værste luftfartsselskaber i Storbritannien målt på antal aflysninger.

Foto: Johan Nilsson/TT/Ritzau Scanpix

SAS har fået den tvivlsomme ære at optræde på en britiske liste over de værste luftfartsselskabet målt på aflyste flyafgange til og fra Storbritannien fra maj til starten af juni.

Det skriver branchesitet Check-In med henvisning til The Telegraph, der har udarbejdet listen på baggrund af data fra Flightradar 24 og analysevirksomheden OAG.

Her optræder SAS som det fjerdeværste selskab med 22 aflyste afgange ud af i alt 650 afgange, svarende til 3,38 pct. af flyvningerne eller én aflyst per 30 flyvninger.

Den største synder i perioden er dog fransk-hollandske Air France-KLM med 87 aflysninger, svarende til én aflysning per 20 flyvninger. Aflysningerne skyldes problemer i Amsterdam Schiphol samt højt sygefravær, siger selskabet ifølge Check-In.

I den gode ende af listen står Ryanair og Jet2.com. Førstnævnte måtte aflyse tre flyvninger i perioden, svarende til én aflysning for hver 4366 flyvning, mens Jet2.com aflyste fem fly - én aflysning per 1037 afgange.

Foruden at sammenligne antallet af luftfartsselskabernes aflysninger har The Telegraph også undersøgt, hvornår man skal flyve for at nedsætte risikoen for en aflysning.

Her lyder det gode råd at flyve onsdag til lørdag mellem klokken 10 og 13. Dertil bør søndagsflyvninger undgås, da det typisk er en af ugens travleste dage, lyder det i undersøgelsen ifølge Check-In.

SAS-chef om mulig ny kapital fra Mellemøsten: ”Vi ser bredt på de muligheder, der findes ude i markedet”

Mere fra MobilityWatch

Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

Flyvebranchens Personaleunion, FPU, der især organiserer de yngre piloter, går midt i SAS-konflikten og pilotstrejken i struben på deres egne pilotkolleger og Dansk Metal. Dansk Metal kannibaliserer og ønsker blot de yngre piloters arbejdspladser lukket, siger FPU-formanden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs