MobilityWatch

Europæisk luftfartspersonale strejker i stor stil over sommeren

En bølge af strejker truer den europæiske luftfartsindustri, der er ved at komme tilbage efter coroankrisen.

Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Den europæiske luftfartsindustri står over for en stor udfordring her i deres travleste måneder henover sommeren. Det skyldes, at en række flyselskabers personale planlægger at strejke i kølvandet på uforløste overenskomstforhandlinger.

Det skriver Check-in.dk.

Det er altså en bølge, der skyller over de europæiske flyselskaber, hvor blandt lavprisselskabet Ryanairs personale planlægger strejker i stor stil i flere lande herunder Spanien, Belgien, Portugal, Italien og Frankrig. Det gælder kabineansatte og piloter, som strejker for bedre lønforhold.

Ligeledes herhjemme har skandinaviske SAS’s piloter varslet strejke fra 29. juni, hvortil flyteknikerne har varslet en sympatistrejke fra den 5. juli.

Det sker samtidig med den store efterspørgsel på rejser efter to år med corona-nedlukning, som trækker veksler på medarbejderne, hvilket kan være med til at forklare, hvorfor der kommer så mange strejker.

”Alle flyselskaber slider med at få trafikplaner til at gå op, og det ekstra pres er nok med til at gøre medarbejderne mere mismodige. Overordnet set har vi en luftfartsindustri, som er blevet reddet af skatteyderne, og når der er noget at lave igen, er det ikke godt nok,” påpeger aktieanalysechef hos Sydbank Jacob Pedersen overfor Check-in.dk.

SAS svarer igen på mulig strejke: Truer med lockout og afskedigelser

Flere aktører kritiserer pilotforening for forhandlinger med Ryanair

Store danske investorer har ingen planer om at skyde nye penge i SAS


Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs