MobilityWatch

Wammen: Jeg har noteret mig beslutningen fra SAS' ledelse

Finansminister Nicolai Wammen (S) fortæller i en meddelelse, at Finansministeriet vil følge tæt med i SAS’ rekonstruktionsproces.

Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Finansministeriet skriver i en kommentar, at det har ”noteret sig”, at SAS’ ledelse har indleveret en anmodning om, at SAS bliver taget under en amerikansk insolvensbeskyttelses- og rekonstruktionsproces ved en domstol i New York.

Og den proces vil Finansministeriet følge tæt.

Finansminister Nicolai Wammen siger i en meddelelse, at den danske stat er villig til at komme med sit bidrag til SAS’ økonomiske omstilling, som det fremgår af den politiske aftale om ”Statens medejerskab af SAS AB” af den 10. juni 2022.

”Staten er villig til at støtte op om SAS på de betingelser, der er fastlagt i aftalen, herunder at alle parter bidrager tilstrækkeligt til, at SAS kan genetableres som og forbliver et finansielt levedygtigt, kommercielt selskab.”

”SAS’ ledelse har nu truffet beslutning om, at SAS indgår i en formel, domstolsbaseret insolvensbeskyttelses- og rekonstruktionsproces, idet det er SAS’ ledelses vurdering, at dette er den mest hensigtsmæssige måde hvorpå, at selskabet kan omstilles. Jeg har noteret mig beslutningen fra SAS’ ledelse,” siger Nicolai Wammen i meddelelsen.

SAS-ledelse: Strejke har fremrykket ansøgning om konkursbeskyttelse

Pilotforening er usikker på effekten af konkursbeskyttelse hos SAS

SAS ansøger om konkursbeskyttelse i USA

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs