MobilityWatch

Analytiker: Konkursbeskyttelse skaber arbejdsro hos SAS

Ansøgningen om konkursbeskyttelse i USA kan hjælpe SAS, men der er ingen garantier, siger analytiker.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det giver hårdt trængte SAS en smule mere arbejdsro til at få aftaler på plads, efter at flyselskabet tirsdag har søgt om konkursbeskyttelse i USA - en såkaldt chapter 11-proces.

Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

”Det her kan være den proces, der skal til for at skabe en bedre situation omkring SAS - men det ved vi ikke. Det er svært, for nogle af de modparter, der skal nedbringe gælden, det er leasing-selskaberne, som SAS leaser sine fly af. Nu går SAS til leasing-selskaberne og skal bede om markant billigere priser, men det sker i et marked, hvor alle flyselskaber skriger på fly. Så principielt kan leasing-selskaberne tage flyene retur,” siger Jacob Pedersen til MarketWire.

”Så om det her ender godt, det ved vi ikke. Men vi ved, at SAS ikke går konkurs på kort sigt. Man har skabt arbejdsro, fordi man kan fortsætte med sine operationer - nu er der godt nok ingen operationer, fordi der er strejke, men den stopper nok på et tidspunkt,” lyder det videre.

På formiddagens pressemøde lød det fra SAS-topchefen Anko van der Werff, at beslutningen om at ansøge om konkursbeskyttelse viser investorerne, at man i selskabet er villig til at gøre sin del for at komme i mål med redningsplanen SAS Forward.

Hvorvidt det nu bliver nemmere at tiltrække investorer, er dog svært at spå om, lyder det fra Jacob Pedersen.

”Det handler om, hvilke aftaler man kan lukke, og hvor langt ned man kan få gældende ned. Det er det, der bliver det springende punkt i forhold til, om man kan hente penge i fremtiden,” lyder det fra analysechefen.

SAS ansøger om konkursbeskyttelse i USA

SAS-ledelse: Strejke har fremrykket ansøgning om konkursbeskyttelse

Pilotforening er usikker på effekten af konkursbeskyttelse hos SAS


Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs