HK Luftfart-formand er bekymret for fremtidigt forhandlingsklima i SAS

Formanden for en af SAS’ mange medarbejdergrupper er i tvivl om, hvorvidt man igen kan få skabt en sund kultur i flyselskabet.
Foto: Ali Lorestani/TT/Ritzau Scanpix
Foto: Ali Lorestani/TT/Ritzau Scanpix

Formanden for HK Luftfart, Henrik Meiner, er nervøs for, at der nu er blevet gravet så dybe grøfter mellem SAS og medarbejdergrupperne, at det bliver svært at komme tilbage, skriver Børsen.

“Flere af de ting, som er blevet sagt og gjort, gør mig i tvivl, om man igen kan få en sund kultur i SAS,” siger han til Børsen.

Han håber, at parterne finder hinanden i konflikten, men er bekymret for, at konflikten er spidset til i sådan en grad, at det bliver svært at gøre SAS til en god virksomhed fremadrettet for både selskabet og medarbejderne.

Der har igennem forløbet været en hård retorik mellem piloterne og SAS-topledelse, hvor topchef Anko van der Werff har kaldt piloternes strejke ”skammelig”, mens piloterne har kaldt forhandlingerne for ”spil for galleriet” fra ledelsens side – desuden er konflikten også spidset til mellem de to pilotforbund Dansk Pilotforening og Flyvebranchens Personaleforbund (FPU).

Læs mere her: Yngre piloter går nu i åben krig med SAS-piloterne og Dansk Metal

HK Luftfart varetager interesserne for 550 ansatte i SAS, som blandt andet checker passagerer ind og står i gaten samt sidder i kundeservice og lønadministration.

Domstol giver SAS grønt lys til at indlede rekonstruktion i USA

Nordiske lufthavne har store beløb i klemme hos SAS

Skatteyderne står til langt det største tab i slagsmål om SAS-gæld

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også