15 danske charterfly aflyses af strejke hos SAS i weekenden

Strejken blandt piloter i SAS påvirker tusindvis af kunder hos Apollo Rejser i weekenden.
Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350
Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350
Af Ritzau

15 SAS-fly, som skulle flyve rejseselskabet Apollos gæster på charterferie i weekenden fra København eller Aalborg, er blevet aflyst som følge af SAS-piloternes strejke.

Det skriver mediet Check-in.dk.

I alt er 61 charterfly fra SAS blevet aflyst fra Skandinavien til forskellige feriedestinationer denne weekend, skriver mediet.

Fredag brød SAS-piloterne deres igangværende strejke udelukkende for at flyve strandede turister hjem. Og det var under forudsætning af, at der ikke blev sendt nye feriegæster afsted.

I løbet af weekenden vil der blive gennemført i alt 46 flyvninger fra rejsemål tilbage til Danmark, Sverige og Norge.

Seks af de flyvninger, som bliver gennemført, er til København.

Men ifølge Check-in.dk kan op imod 2500 skandinaviske gæster fra Apollo Rejser ikke komme hjem fra ferie, fordi deres fly er aflyst.

Konkret er der aflyst otte fly til København fra Chania, Gazipasa-Alanya, Kárphatos, Larnaca, Lesbos, Samos og Santorini. Derudover er der aflyst et fly fra Chania til Aalborg.

Altså vil en række danske charterturister, som er på ferie i Grækenland, i Tyrkiet eller Cypern, blive berørt af strejken i weekenden.

SAS og Apollo underskrev i marts en aftale om charterflyvninger for sommeren 2022 til en værdi på omkring 700 millioner danske kroner. Flyvningerne skal efter planen omfatte cirka 150.000 passagerer i hele sommerprogrammet.

Omkring 1000 SAS-piloter fra Danmark, Norge og Sverige gik mandag i strejke, efter at forhandlingerne imellem dem og SAS brød sammen. De har tilbudt at bryde strejken for at flyve strandede passagerer hjem.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også