Norsk professor forudser mulig ofring af SAS-direktør

SAS-bestyrelsen kan blive nødsaget til at fyre topchef Anko van der Werff for at finde en løsning på pilotstrejken, lyder det fra norsk professor.
SAS-topchef Anko van der Werff sammen med bestyrelsesformand Carsten Dilling | Foto: Lars Schröder/TT/Ritzau Scanpix
SAS-topchef Anko van der Werff sammen med bestyrelsesformand Carsten Dilling | Foto: Lars Schröder/TT/Ritzau Scanpix

Anko van der Werff, topchef i SAS, kan ende med en fyring inden længe, hvis ikke der kommer fremskridt i forhandlingerne med piloterne, der lige nu strejker og koster flyselskabet et trecifret millionbeløb om dagen.

Sådan lyder vurderingen fra Tor W. Andreassen, professor i innovation ved Norges Handelshøyskole og mangeårig iagttager af flybranchen, til norsk TV2.

”Denne sag er meget alvorlig for SAS. Virksomheden har ikke længere råd til at have denne konflikt i gang. Derfor tror jeg, de vil ofre lederen,” siger han.

”For at komme i dialog og komme videre tror jeg, de er nødt til at tage det her skridt. Der er ingen dialog, udover det vi ser i medierne. Den eneste måde, parterne kan komme videre på, er at fjerne hovedmodparten, som i dette tilfælde er Anko van der Werff.”

Professoren mener, at Anko van der Werff, som blev ansat som topchef i SAS sidste sommer, har haft en ”konfrontationslinje, som signalerer til omverdenen, at ledelsen og medarbejderne ikke er i samme båd.”

Ifølge Tor W. Andreassen har SAS-chefen desuden været mere optaget af ikke at ødelægge mulighederne for at få potentielle nye investorer ind i SAS, end han har været optaget af medarbejdere. SAS står til at skulle rejse 9,5 mia. svenske kr. (6,6 mia. danske kr.) i ny kapital, hvis redningsplanen SAS Forward skal lykkes.

Professoren vurderer, at den hollandske topchef kan blive fyret allerede i denne uge, hvis ikke der sker noget med forhandlingerne.

”Hvis ikke, signalerer de (SAS, red.), at de er på konfrontationslinjen.”

Kommunikationschef i SAS, Tonje Sund, vil ikke kommentere udtalelserne fra professoren.

Seneste nyt i SAS-konflikten: Intet ”grundlag for reelle forhandlinger”

SAS-piloter stopper hjemtransport af charterrejsende


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også