Analytiker om SAS-advarsel: Et "forsøg på at appellere til fornuften"

SAS advarer nu om, at pilotstrejken kan sætte hele rekonstruktionen af selskabet på spil. Ifølge analytiker vil flyselskabet understrege alvoren i forbindelse med forhandlingerne om en ny overenskomst med piloterne.
Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen | Foto: Jes Jessen/APPR/Ritzau Scanpix
Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen | Foto: Jes Jessen/APPR/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE OG REDAKTIONEN

Det er afgørende, at der snart findes en løsning med piloterne i SAS, så den igangværende strejke kan stoppes. Ellers er selve overlevelsen af flyselskabet på spil.

Sådan lød det i en meddelelse fra SAS torsdag morgen, hvor forhandlingerne med piloterne samtidig blev genoptaget i Stockholm.

I meddelelsen advarer SAS bl.a. om, at strejken tærer på likviditeten og kan afholde långivere fra at komme med den nødvendige kapital til den rekonstruktion, der er begyndt i USA. Endelig kan den tvinge SAS til at skulle sælge aktiver som fly.

Selv om meddelelsen fra SAS ikke indeholder decideret ny information til selskabets interessenter, understreger den ifølge Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen situationens alvor.

”Det, der skinner igennem i meddelelsen, er alvoren. Det er, at pilotstrejken faktisk skaber problemer for chapter 11-processen og med at finde den finansiering, som SAS skal bruge til chapter 11,” siger han til MarketWire.

”Det er ledelsens forsøg på at appellere til fornuften. Hvis man skal redde selskabet, skal den her strejke stoppe. Ellers får man ikke finansieringen, og så risikerer man at skulle tilbagelevere en masse fly, og pludselig er man et nedskaleret selskab,” fortsætter han.

Piloternes strejke blev indledt den 4. juli. Årsagen til strejken er, at piloternes fagforeninger er utilfredse med, at SAS har ansat piloter, der blev opsagt under coronakrisen med lovning om senere genansættelse, i sine datterselskaber SAS Link og SAS Connect. Begge har billigere overenskomster end moderselskabet.

Omkring 1000 piloter i Danmark, Norge og Sverige er omfattet af strejken.

SAS advarer om risiko for frasalg af fly og mangel på lån ved fortsat strejke

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også