SAS-aktie stryger op efter aftale

Trods aftalen og SAS-aktiens efterfølgende stigning advarer aktieanalytiker mod at investere i aktien.
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Det er ikke kun SAS-flyene, der igen får luft under vingerne efter den afblæste strejke.

Også selskabets aktie flyver højt ved åbningen af det danske aktiemarked, hvor værdien sendes op med 16 pct. til 0,59 kr.

Det er anden dag i streg, at investorerne strømmer til aktien, der mandag steg 18 pct. på udsigten til en aftale mellem SAS-ledelsen og flyselskabets piloter.

I løbet af mandag lød det flere gange, at en aftale nærmede sig, men først natten til tirsdag blev det endeligt bekræftet, at parterne var nået til enighed om en ny overenskomst. Dermed er 15 dages strejke overstået, hvor flere SAS-fly har stået parkeret på landjorden.

Men selvom de rejsende nu igen kan komme ud i verden med SAS, skal man være påpasselige med også at hoppe ombord på aktietoget, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

”Pilotstrejkens afslutning er godt nyt for SAS, men det ændrer ikke på, at de eksisterende aktionærers værdier reelt er væk. Deres ejerandel bliver formentlig reduceret til 3-4 pct., når aktieudvidelsen bliver gennemført i fremtiden,” skriver Jacob Pedersen i en analyse.

SAS er i gang med at gennemføre en omfattende spareplan, der indebærer lavere omkostninger - eksempelvis til piloternes lønninger, samt jagten på nye penge, der kan udvande de eksisterende aktionærer.

Dansk Industri: Stadig en stor opgave med at omdanne SAS til et levedygtigt selskab

SAS-piloternes strejke afsluttes med ny overenskomst

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også