MobilityWatch

Splittelse mellem pilotforeninger er en gordisk knude for FH vurderer tidligere næstformand

Konflikten mellem de to pilotforbund, der har spillet nøgleroller i de seneste overenskomstforhandlinger hos SAS, er svær at løse for Fagbevægelsens Hovedorganisation, som begge foreninger er en del af, vurderer tidligere næstformand. Nuværende formand Lizette Risgaard forholder sig tavs.

"Jeg kender ikke Thilde Waast overhovedet, og jeg regner ikke med at komme til det," lød det fra Henrik Thyregod, formand for Dansk Pilotforening, efter formanden for FPU, Thilde Waast, havde sagt, at forholdet mellem de to foreninger er "meget køligt". Begge foreninger er medlem af FH. | Foto: 12120 Chris Anderson/TT/TT NYHETSBYRÅN / TT NYHETSBYRÅN

De to fagforeninger Dansk Pilotforening, som er en del af Dansk Metal, og Flyvebranchens Personale Union (FPU) synes langt fra at være bedste venner. Og efter de seneste overenskomstforhandlinger, der bl.a. ledte til en 15 dage lang strejke fra førstnævnte forening, er luften blevet endnu koldere mellem dem.

Som Berlingske beskriver, er begge fagforeninger imidlertid en del af Fagbevægelsens Hovedorganisation (FH), og det bliver ikke nemt for FH-formand Lizette Risgaard at få de to parter til at begrave stridsøksen, lyder vurderingen fra en tidligere næstformand.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs