MobilityWatch

134.000 passagerer får aflyst deres flyrejse i Tyskland

Onsdag morgen er Lufthansa-ansatte gået i strejke, og det efterlader 134.000 passagerer med aflyste rejser.

Foto: Daniel Roland/AFP/Ritzau Scanpix

134.000 passagerer har med kort varsel måtte justere på deres rejseplaner, efter at 20.000 Lufthansa-ansatte med kort varsel meddelte, at de ville gå i strejke onsdag morgen.

Flere end 1000 afgange er blevet aflyst - nogle allerede tirsdag - i de ansattes jagt på højere løn.

Det skriver det franske nyhedsbureau AFP.

De ansatte strejker i lidt over et døgn og begynder at arbejde igen torsdag morgen klokken 6.

Strejken omfatter udelukkende ansatte, der arbejder på landjorden. Det drejer sig eksempelvis om teknikere og ansatte, der er ansvarlige for logistik.

Fagforeningen ver.di har gang i forhandlinger med Lufthansa på vegne af de cirka 20.000 ansatte. Fagforeningen har afvist Lufthansas første lønudspil, men har sagt ja til at fortsætte forhandlinger 3. og 4. august.

De ansatte forlanger en lønstigning på 9,5 procent. Det skal ske for at følge med en større arbejdsbyrde, den stigende inflation og den generelle lønnedgang under coronakrisen.

Det har fagforeningens forhandler Christine Behle fortalt til det tyske nyhedsbureau dpa.

Lufthansa kalder strejken urimelig mod flyselskabet, som i forvejen er udfordret i kølvandet på coronapandemiens rejserestriktioner.

”Og det bliver endnu mere uforståeligt af, at der fra arbejdsgiverens side allerede er blevet tilbudt en stor og afbalanceret lønstigning,” lyder det i en udtalelse fra Michael Niggemann, der er HR-chef ved Lufthansa.

Lufthansa er Tysklands største luftfartsselskab, og fløj i 2021 godt 46 millioner passagerer på i alt 456.000 afgange. Selskabet har i alt cirka 60.500 ansatte i Tyskland. Tallene kommer fra Lufthansas egen hjemmeside.

Tysklands luftfartsindustri oplever i øjeblikket en kraftig mangel på medarbejdere, fordi mange fandt arbejde i andre sektorer, da efterspørgslen på flyrejser kollapsede under pandemien.

Ifølge den tyske tænketank IW er der godt 7000 ubesatte stillinger i tyske lufthavne, efter at medarbejderne ikke er kommet tilbage på den anden side af pandemiens værste rejserestriktioner.

Lufthansa aflyser en lang række flyvninger onsdag på grund af strejke

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MobilityWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs