Bilsalget sendt til tælling - dog mere normalitet i sigte

Nedgangen i antallet af indregistrerede biler fortsætter, men brancheorganisation forventer, at noget af det tabte kan indhentes i den sidste del af året.
Foto: Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
AF MARKETWIRE

Salget af biler ligger indtil videre lavere i samtlige måneder af 2022. Det er især manglen på delkomponenter, der har betydet lange leveringstider, hvilket har påvirket bilsalget - og juli er ingen undtagelse.

Det siger De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

I juli 2022 blev der indregistreret 9828 nye personbiler, hvilket er en tilbagegang på 26,6 pct. i forhold til samme tidspunkt sidste år.

Siden januar har bilsalget ligget meget lavt, og der er i år i alt indregistreret omkring 84.000 nye personbiler. Det er et fald på hele 24 pct. i forhold til samme periode sidste år, hvor der blev indregistreret mere end 110.000 nye personbiler i samme periode.

”Niveauet kan faktisk bedst sammenlignes med nedlukningerne under coronakrisen, og det er altså ret vildt. Produktionsudfordringer og leveranceproblemer holder bilsalget i meget kort snor,” siger Jeppe Juul Borre, der er cheføkonom hos Arbejdernes Landsbank.

Der er ifølge De Danske Bilimportører dog meldinger om bedre tider forude for forsyningskæder.

”Selvom man endnu ikke kan se det i tallene endnu, så håber vi, at kunne indhente lidt på leverancerne i årets anden halvdel,” siger Mads Rørvig, administrerende direktør for De Danske Bilimportører.

Elbilernes popularitet fortsætter hos danskerne

På trods af, at elbilproduktionen også har været ramt af problemer med levering af mikrochips, så stiger både salg og efterspørgsel herhjemme.

I 2022 er der foreløbig indregistreret mere en 14.000 nye elbiler. Det svarer i omegnen til, at en ud af seks nysolgte biler i 2022 kører på el. Andelen af elbiler var i juli 2022 20 pct., hvilket er den højeste andel siden december 2021.

En ny bil tæller som solgt, når den er indregistreret og ikke ved underskrivelsen af købsaftalen.

Semler-chef forventer ”mere almindelige” leveringstider på biler fra efteråret

Ny opgørelse viser stor skævhed i fordelingen af ladestandere i hovedstaden

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også