Boeing bygger forskningscenter for grønne brændstoffer

Samtidig med, at den amerikanske fly- og våbenproducent Boeing har medvind på børsen, meddeler selskabet nu planer om at bygge et nyt forskningscenter for grønne brændstoffer.
Foto: LUIS CORTES/REUTERS / X06946
Foto: LUIS CORTES/REUTERS / X06946
AF VICTOR EMIL KRISTENSEN

Hvis der skal lettes på flyskammen, skal der grønnere brændstoffer i tanken på jumbojetten.

Derfor har den amerikanske fly- og våbenproducent Boeing offentliggjort planer om at etablere et forskningscenter i såkaldt sustainable aviation fuels, SAF, i Japan.

Det melder flyproducenten ud i en pressemeddelelse mandag. Tidligere har Boeing offentliggjort en målsætning om, at alle selskabets kommercielle fly skal kunne flyve på 100 pct. SAF i 2030, og vil derfor nu gøre sit for at tilvejebringe viden om brændstofferne.

”Vi må fortsætte med at indgå partnerskaber med dygtige innovatorer og ledere, hvis det skal blive muligt at opnå industriens målsætning om CO2-neutralitet i 2050 og dermed sikre, at også fremtidige generationer kan nyde godt af de samfundsgoder, som flyfarten giver,” siger Boeings bæredygtighedsdirektør, Chris Raymond.

Året har indtil videre budt på en række gennembrud for de bæredygtige brændstoffer til fly, der kan produceres på både planteolier, dyrefedt og brint.

Selskabet World Energy fik eksempelvis tidligere på året grønt lyd til at opskalere produktionen på sine faciliteter i Californien til industriel skala, mens verdens første regionale flyvning på 100 pct. SAF blev foretaget i midten af juni, da flyselskabet Braathen fløj fra Malmø til Stockholm.

Boeings udmelding falder sammen med, at selskabet stiger markant med 4,8 pct. på børsen efter et fald på 30 pct. det forgangne år. Det er dog højest sandsynligvis ikke en belønning for grønne ambitioner. Ifølge Bloomberg hænger stigningen sammen med, at en planlagt strejke for 2.500 maskinmestre på Boeings fabrik i St. Louis er blevet udskudt.

Strejken var planlagt til mandag og ville have haft omfattende indvirkning på Boeings produktion af kampfly.

Atlas Air letter på børsen efter opkøbsrygter

Boeing stiger med 4,8 pct. efter fald på 30 pct. de seneste 12 måneder

Toprådgiver hos Mærsk-familien trapper ned efter 30 år

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også