MobilityWatch

Danske brugtvognspriser har udsigt til at stige efter tysk støttehug

Tyskland vil skrue ned for tilskud til købere af lavemissionsbiler, og det vil også have en effekt på priserne i Danmark, hvor der er blevet importeret et stort antal elbiler og pluginhybrider sydfra.

Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Ritzau Scanpix

Tyskland vil sænke tilskuddet til elbiler og fjerne det fuldt ud fra pluginhybrider fra nytår, og det vil sende priser på brugte elbiler og pluginhybrider op i Danmark.

Det vurderer Jan Lang, markedsanalytiker i Bilbasen og Bilinfo, over for Berlingske.

Det tyske såkaldte BAFA-tilskud beløber sig til op til 9300 euro svarende til 69.500 kr. i tilskud til rene elbiler, mens købere af pluginhybridbiler får op til 6750 euro.

Men snart sættes tilskuddene altså ned, så f.eks. en Tesla Model 3 får reduceret tilskuddet med 26.000 kr., og ifølge Jan Lang vil prisen på en brugt Tesla 3 herhjemme formentlig stige tilsvarende.

”Det er dog vigtigt at understrege, at Tyskland fastholder betragtelige tilskud på op til 50.000 kroner på elbilerne, og derved vil der fortsat være et incitament til at importere bilerne til Danmark,” siger Jan Lang, som oplyser, at der sidste år blev importeret over 20.000 lavemissionsbiler til Danmark, hvoraf langt hovedparten stammer fra Tyskland.

Medie: Tysk regering skærer i støtte til opladelige biler

Elbilproducent nedjusterer forventningerne

Brancheorganisation sigter efter 100.000 elbiler på vejene inden 2023

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede