MobilityWatch

DFDS-topchef ser fremgang i alle forretningsenheder

Topchef i DFDS beretter om et stærkt kvartal for begge forretningsben. Fremgangen i logistikdivisionen skyldes en række opkøb, mens udfordringerne på flytrafik har styrket DFDS’ passagerforretning, lyder det.

Topchef for DFDS, Torben Carlsen. | Foto: DFDS - PR

Efter en udfordrende periode – både med brexit og de omfattende coronanedlukninger – sejler færge- og logistikselskabet DFDS igen på for fuld damp.

Passagererne er i stor stil kommet tilbage – også hjulpet på vej af sommerens store udfordringer i flybranchen – mens logistikdivisionen er vokset efter en række opkøb.

”Vi har set, at alle vores forretningsenheder har haft fremgang. I logistik har vi haft et større opkøb sidste efterår (HSF Logistics, red.), der performer rigtig fint. Samtidig har vores eksisterende logistikforretning lykkedes med at øge mængderne og er nået tilbage til de niveauer, fra før inflationen satte ind,” siger administrerende direktør Torben Carlsen til MarketWire i forbindelse med DFDS’ regnskab for andet kvartal.

Driftsindtjeningen før særlige poster (ebitda), steg i logistikdivisionen i andet kvartal til 274 mio. kr. fra 126 mio. kr. i samme periode året forinden. For færgeforretningen lød driftsindtjeningen på 1203 mio. kr. mod 765 mio. kr. i andet kvartal 2021.

”Vi har også set, at passagerer er kommet stærkt tilbage i sommerperioden – også langt stærkere, end vi havde troet – og de bruger flere penge hos os. Den sidste del – vores fragtfærger – der har efterspørgslen været fin. Der har vi haft glæde af den stabilitet, vi har vist under corona og andre udfordringer, så der har vi nok også taget lidt markedsandele,” lyder det videre fra Torben Carlsen.

Fortrøstningfuld trods udfordringer

Mens logistikgiganter som Mærsk har haft en guldrandet forretning med fragt på tværs af verdenshavene, beskriver Torben Carlsen de seneste år som ”et langt sejt træk”, hvor selskabet har skulle tilpasse sig udfordringer som chaufførmangel og manglende udstyr.

Nu lurer risikoen for en global vækstafmatning i horisonten, men DFDS-direktøren sig godt rustet.

”Der kan komme udfordringer fremover, og det kan også være, at der kommer en recession. Men vi føler, at med den måde, vi har kunnet tilpasse os de udfordringer, vi har haft de sidste par år med covid, brexit og krig, så er vi rimelig fortrøstningsfulde i forhold til, at vi kan justere, hvis der kommer en nedgang,” siger Torben Carlsen.

Til gengæld ser det lysere ud i forhold til inflationen, fortæller han.

I juli lød det fra direktøren til mediet ShippingWatch, at inflationspresset kunne blive den største negative påvirkning, men her har den seneste tids nøgletal givet tegn på at prispresset aftager.

”Tingene ser ud til at være lidt mere normale, end de var for en måned siden. Vi kan se, at markedet med råvarepriser begynder at falde, hvilket vil betyde, at priserne begynder at sætte sig lidt igen, og at vores kunder igen får adgang til de råvarer og ingredienser, de skal bruge for at producere,” siger Torben Carlsen.

DFDS går markant frem i andet kvartal

DFDS femdobler passagerertal i juli men ser nedgang i fragt

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede