Jysk bilkoncern får kritik for at annullere købskontrakter med 1000 danskere

Omkring 1000 danskere får alligevel ikke lov til at købe en Hyundai Ionic 5, som de ellers har en kontrakt på. I stedet kan de få en kommende – men også dyrere – model med afslag. Det vækker kritik.
Niels Vrist Bertelsen, topchef i Nic. Christiansen Gruppen | Foto: Nic. Christiansen Gruppen/PR
Niels Vrist Bertelsen, topchef i Nic. Christiansen Gruppen | Foto: Nic. Christiansen Gruppen/PR

1000 danskere, der har lavet en købsaftale på elbilen Hyundai Ionic 5, har fået at vide, at de ikke kan leveres på grund af komponentmangel, og det udløser nu kritik af Nic. Christiansen Gruppen, der står for import og salget af bilen.

Det skriver Børsen.

Nic. Christiansen Gruppen har i stedet tilbudt de 1000 danskere, at de kan købe den kommende 2023-model af bilen med en rabat på 20.000 kr., men købet vil alligevel udløse en ekstraregning på mellem 15.000-30.000 kr. til dem, som siger ja.

Michael Ern Nielsen, advokat hos FDM, mener, at kunderne har krav på den bil, de har købt, og at Nic. Christiansen Gruppen ellers bør sælge den nye model til samme pris.

Det afviser Niels Vrist Bertelsen, der er topchef i Nic. Christiansen Gruppen, dog:

“Så lukrativt er det trods alt ikke at handle med bil. Den bil bliver dyrere fra fabrikken af, så vi har forsøgt at strikke et tilbud sammen så godt, som vi kan,” siger koncerndirektøren, der oplyser, at omkring 900 af kunderne har takket ja til tilbuddet, mens 100 har sagt nej.

Dansk bilkoncern smider millioner i ladevirksomhed

Bilchef slår fast: Forhandlere kommer ikke til at uddø

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også