Trods nødplan: Ingen afgange fra Bornholms Lufthavn mandag

Der bliver alligevel ikke fløjet til og fra Bornholms Lufthavn mandag, lyder det fra flyselskabet DAT.
Foto: Thomas Borberg/Digitalt foto
Foto: Thomas Borberg/Digitalt foto
AF RITZAU

Der bliver alligevel ikke fløjet til og fra Bornholms Lufthavn mandag. Det oplyser luftfartsselskabet DAT, der var det eneste selskab, der stod til at have afgange fra lufthavnen mandag.

Søndag lød det, at nogle medarbejdere ville møde ind mandag og bemande lufthavnen i en sådan grad, at nogle fly kunne afgå.

Men DAT er blevet oplyst, at de pågældende medarbejdere siden søndag er blevet mødt med chikane og trusler, der gør, at de alligevel ikke er mødt på arbejde.

Medarbejderne, der arbejder med bagagehåndtering og sikkerhed, nedlagde arbejdet fredag. Det skete i protest over fastkørte lønforhandlinger med ledelsen.

De strejkende medarbejdere blokerede lørdag morgen for, at andre medarbejdere kunne åbne lufthavnens sikkerhedstjek. De strejkende har mistanke om, at sikkerhedsreglerne ikke overholdes, hvis lederne overtager arbejdet.

Over for Bornholms Tidende afviser 3F-tillidsrepræsentant for de strejkende medarbejdere Christina Lintrup, at der skulle have været en aktion mod de medarbejdere, der ville møde mandag.

Hun siger, at de strejkende medarbejdere ”på det kraftigste” gerne vil understrege, ”at der absolut ikke er nogen, der er blevet mobbet, chikaneret eller truet”.

Søndag oplyste luftfartsselskabet DAT og Trafikstyrelsen, at der var stablet et nødberedskab på benene til at åbne lufthavnen mandag.

Men mandag morgen er virkeligheden altså en anden: Alle afgange af aflyst. Der var planlagt fem afgange til København og en til Billund. Den anden vej skulle der komme syv fly fra København og et fra Billund.

Tidligere har Trafikstyrelsen meddelt, at hvis ikke de strejkende medarbejdere møder ind mandag, vil de blive trukket i Arbejdsretten. Det har ikke været muligt mandag morgen at få fat i Trafikstyrelsen for at høre, om det bliver tilfældet.

Alle fly til og fra Bornholm er aflyst lørdag efter protest

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også