Honda bygger batterifabrik i USA

Sammen med sydkoreansk batteriproducent vil Honda bygge en batterifabrik i USA.
Foto: Philip Fong/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Philip Fong/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den japanske bilkoncern Honda og den sydkoreanske batteriproducent LG Energy Solution går sammen i et joint venture og investerer 4,4 mia. dollar i et nyt amerikansk eventyr.

De to koncerner vil bygge en fabrik, der skal lave batterier til elbiler.

Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Opførelsen af den nye fabrik ventes begyndt næste år, og der sigtes mod en masseproduktion af avancerede lithium-ion batterier i slutningen af 2025, oplyses det.

Beslutningen om samarbejdet er indgået ”baseret på den fælles overbevisning om, at en udvidelse af lokal produktion af elbiler og sikring af rettidig levering af batterier” kan give de to koncerner mulighed for at målrette sig mod det hurtigt voksende nordamerikanske marked for elbiler, skriver AFP.

Og det er blevet en trend for asiatiske selskaber at slå sig ned lokalt i USA. I sidste måned var det den japanske elektronikgigant og Tesla-leverandør Panasonic, der oplyste, at selskabet selv vil investere 4 mia. dollar i en ny batterifabrik i det amerikanske.

Panasonics topchef, Kazuo Tadanobu, sagde ved den lejlighed, at det nye anlæg, virksomhedens anden fabrik til produktion af batterier til elbiler, var ”nødvendig for at hjælpe med at imødekomme efterspørgslen.”

Og der er brug for batterier til elbilerne.

Tidligere i år oplyste Honda, at koncernen planlagde at investere næsten 40 mia. dollar i elbilteknologi i løbet af det næste årti på vejen mod at droppe traditionelle brændstofbiler.

Honda vil lancere 30 elbil-modeller inden 2030, og sigter mod, at benzin- og dieselbiler er 100 pct. udfaset i 2040.

EU har taget skridt til at forbyde salg af gas- eller dieseldrevne biler - og endda hybrider - inden 2035. Og i Kina er ønsket, at mindst halvdelen af alle nye biler skal være elektriske, plug-in hybrid eller brintdrevne til den tid, skriver AFP.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også