SAS-analytiker: Trafikken skuffede i august

Ifølge aktieanalytiker skuffede trafiktallene for SAS i august, som afspejler en noget svagere udvikling end vurderet.
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS manglede noget nær 200.000 passagerer i august, hvor der fortsat var et mærkbart efterslæb sammenlignet med situationen før covid-19.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, efter at det skandinaviske luftfartsselskab har fremlagt trafiktal for august.

Tallene afspejler en noget svagere udvikling, end man i Sydbank havde modelleret. Mens passagerindtægterne landede på 2,5 mia. svenske kr. mod 3,3 mia. svenske kr. i august 2019. Yieldudviklingen var ligeledes under forventning, mens belægningen på 78 pct. i perioden var på niveau med det i august 2019.

”Samlet er SAS’ august-trafik noget under det niveau, som vi på forhånd havde imødeset,” skriver Jacob Pedersen i en analyse.

Trafiktallene understreger, at der skal en ”brav indsats” til for at vinde passagererne tilbage. Selv om strejken har skadet SAS, er det omvendt positivt, at konkurrenternes fly efterhånden er fyldt. Det begrænser kundeflugten og giver SAS mulighed for at vinde kunderne over.

Positivt er det også, at rejselysten fortsat er på niveau med tiden før covid-19, mens det omvendt presser, at en afmatning lurer forud som følge af høj inflation.

SAS’ bestræbelser på at få gennemført sin Forward-plan giver fortsat udfordringer. Selskabet skal fortsat sikre gældseftergivelse på cirka 9,5 mia. svenske kr. og lande nye aftaler med andre leverandører og medarbejdergrupper for at sænke omkostningerne.

Samtidig hænger truslen om en ny strejke over hovedet på luftfartsselskabet, da forliste medarbejderforhandlinger og en eventuel strejke kan bringe støtten fra rejseselskabet Apollo i fare.

1,9 mio. passagerer fløj med SAS i august

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også