Ryanair-investorer tilrådes et "nej" til overdrevne bonusudbetalinger

Konsulenthus opfordrer aktionærer i Ryanair til at sige nej til bl.a. foreslåede bonusudbetalinger til topledelsen.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Ryanairs investorer anbefales at stemme mod høje bonusudbetalinger til ledelsen og samtidig at blokere genvalget af otte seniorchefer til denne uges generalforsamling.

Den opfordring kommer fra konsulenthuset Pirc Advisory Group, der rådfører institutionelle investorer med samlet over 1500 mia. pund i midler.

Det skriver The Guardian.

Fra det London-baserede selskab lyder det, at de aktieoptioner, der er blevet tildelt til ledende skikkelser de seneste år, har givet problemer med potentielle urimelige økonomiske belønninger til topcheferne.

Samtidig sidder to tidligere chefer i Ryanair nu i bestyrelsen, hvilket får Pirc til at stille spørgsmålstegn ved uafhængigheden i repræsentationen.

Generalforsamlingen afholdes onsdag tæt ved hovedkvarteret i Dublin.

Ryanair-chef, Michael O’Leary indgår ikke blandt dem, som ikke anbefales at genvælge, som det ellers har været tilfældet tidligere år.

I 2021 var der en del negativ omtale, da der blev oprettet en potentiel bonus på 99 mio. euro til Michael O’Leary, hvis han indenfor fem år kunne fordoble selskabets markedsværdi eller profit.

Pirc mente da, at topchefen skulle fjernes fra sin stilling efter flere rapporterede optrin - eksempelvis dårlig håndtering af sygebetaling og misledende reklamer om Storbritanniens vaccineudrulning.

Konsulenthuset vurderede dengang, at det var direkte skadeligt for virksomhedens ry.

Det ser dog ud til at have ændret sig efter en sommer, hvor Ryanair modsat sine konkurrenter ikke har haft stribevis af aflysninger eller problemer med manglende arbejdskraft.

Dommer havde store bekymringer ved godkendelse af SAS-lån


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også