Boeing indgår forlig med børsmyndigheder i relation til to flyulykker

Flyproducenten Boeing indgår forlig med de amerikanske børsmyndigheder. Sagen handler om to flyulykker med en flytype fra Boeing.
Foto: Eric Piermont/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Eric Piermont/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Den amerikanske flyproducent Boeing har indgået et forlig md de amerikanske børsmyndigheder, Securities and Exchange Commission, SEC, i relation til de to ulykker med flytypen 737-MAX i 2018 og 2019. Boeing vil i den forbindelse betale en bøde på 200 mio. dollar.

Det skriver Bloomberg News.

Forligsaftalen afslutter end undersøgelse, som myndighederne har foretaget, af Boeings og selskabets daværende topchefs, Dennis Muilenbergs, angiveligt vildledende oplysninger om de to flystyrt i Indonesien og Etiopien. I alt døde 346 mennesker ved de to ulykker.

Dennis Muilenberg gav i månederne efter styrtene et bud på, hvornår 737-MAX-fly igen kunne komme på vingerne, efter at de blev omfattet af et globalt flyveforbud, viste sig at være for optimistiske.

Dennis Muilenberg, der selv skal betale 1 mio. dollar, blev i slutningen af 2019 afskediget.

I januar 2021 indgik Boeing også en aftale med det amerikanske justitsministerium om at betale samlet set 2,5 mia. dollar i forbindelse med styrtene. De 243 mio. dollar var en bøde, mens størstedelen af pengene blev øremærket erstatning til ofrenes familier.

Lufthansa-fragtchef ser økonomi veje tungere end klima hos speditører

Boeing ses skære prognose for flyleverance på grund af komponentmangel

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også