Tesla har problemer med at få bilerne frem - misser forventninger

Bilproducenten melder om udfordringer i forsyningskæden, der nu betyder, at man ikke lever op til forventningerne for tredje kvartal.
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Pool/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Amerikanske Tesla misser forventningerne til billeveringerne i tredje kvartal og advarer nu om udfordringer med at få bilerne frem til kunderne på grund af fortsatte problemer med forsyningskæderne.

Elbilproducenten har ellers sat rekord i antallet af leveringer globalt med 342.830 biler i tredje kvartal. Det var dog mindre end det ventede antal på omkring 358.000 elbiler, skriver Bloomberg News.

”Historisk set har antallet af leveringer været skævt i slutningen af hvert kvartal på grund af regional lageropbygning af biler,” skriver Texas-baserede Tesla i en meddelelse.

”Og efterhånden som vores produktionsvolumen fortsætter med at vokse, bliver det i stigende grad udfordrende at sikre transportkapacitet til en rimelig udgift i disse spidsbelastningsuger,” skriver selskabet.

Stifter og direktør Elon Musk har - som vanligt - kommenteret forholdet på det sociale medie Twitter. Her skriver han, at han sigter mod ”stabilisere” leverancer mellem kvartalerne.

Tesla producerede 365.923 køretøjer i kvartalet.

Tallene for bilsalg er i bedring

Lov om vanvidskørsel skal til eksamen i Højesteret

Usikkerhed påvirker appetitten hos NTG: ”Vi kigger lidt mere skeptisk på opkøb”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også