MobilityWatch

Analytiker: Ændrede leasingaftaler er stort skridt i den rigtige retning for SAS

Det er en vigtige ændringer i leasingaftaler, SAS onsdag har offentliggjort, mener analytiker. Han forventer, at aftalerne omfatter nedslag i gælden.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Det er et stort skridt i den rigtige retning mod gennemførelsen af SAS Forward, at SAS er nået til enighed med en række af sine leasingpartnere.

Det vurderer Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, over for MarketWire, efter at SAS onsdag morgen har offentliggjort, at selskabet har gennemført aftaleændringer med 10 leasingselskaber.

Med ændringen i leasingaftalerne står SAS til at skulle betale mindre for sine leasede fly, og samtidig vil det ifølge aktieanalysechefen højst sandsynligt også indebære et nedslag i leasinggælden.

”Det er godt nyt. Det er en af de helt store sten, der ser ud til at blive - om end ikke ryddet fuldstændigt af vejen - så trillet ud mod vejkanten i forhold til at komme videre med SAS Forward,” siger Jacob Pedersen.

De nyforhandlede leasingaftaler omfatter 36 fly ud af omkring 100 leasede fly.

Der er dog forskel på leasingaftalerne, pointerer Jacob Pedersen, der i stedet fremhæver kommentaren fra SAS om, at man er godt på vej mod at nå sine årlige besparelser på 850-1000 mio. svenske kr. gennem blandt andet lavere leasingomkostninger.

”Vi kan ikke se, hvilke der er dyre, og hvilke der er billige. Man har naturligvis taget fat i de dyreste aftaler først for at få dem bragt ned. Det er for mig mere interessant, end lige præcis hvor mange fly det omhandler.”

Selv om dagens meddelelse vidner om fremskridt i SAS Forward, er der flere interessenter, der skal forhandles med.

Desuden oplyser SAS i meddelelsen ikke, om der er tale om nedslag i leasinggælden.

”Jeg vil bestemt forvente, at der er et element af gældsreduktion i det her også, men det står der ret beset ikke noget om,” siger Jacob Pedersen.

Investorerne tager positivt imod meddelelsen fra SAS og sender onsdag aktien op med 4,5 pct. til 0,33 kr. på børsen i København.

SAS indgår nye leasingaftaler for 36 fly

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede