Greenmobility overvejer justering af strategi for at passe på likvider

Delebilsselskabet ser på muligheden for at udsætte ekspansion frem mod 2025 på grund af de ”nuværende markedsforhold.”
Foto: GreenMobility PR
Foto: GreenMobility PR
AF MARKETWIRE

Greenmobility overvejer som følge af markedsforholdene at justere på strategiske kurs for at passe på likviditeten. Det kan betyde en udsættelse af realiseringen af ambitionerne i 2025.

Selskabet stræber fortsat efter at være til stede i 35 byer og have 10.000 elektriske biler kørende i 2025.

”Men bestyrelsen og ledelsen overvejer i øjeblikket at foretage passende og forsigtige justeringer af sin strategi med fokus på bevarelse af kontanter givet de nuværende markedsforhold, hvilket sandsynligvis vil medføre en forlænget forventet tidslinje for at nå de ambitionsniveauer,” skriver selskabet i en handelsopdatering torsdag.

Baseret på den nuværende strategi har Greenmobility tilstrækkelig likviditet til finansiering af aktiviteterne ”et godt stykke” ind i 2023, oplyser selskabet.

Selskabet er påvirket af ”den nuværende ekstraordinære situation på forbrugermarkedet”, hvor den høje inflation og generelle usikkerhed om forbrugernes økonomi kan påvirke forbrugerbeslutninger og -adfærd.

Dertil kommer stigende elpriser, der har fået Greenmobility til at introducere et midlertidigt energigebyr per kilometer.

Handelsopdateringen for tredje kvartal viser vækst på flere fronter sammenlignet med samme periode i 2021, men på bundlinjen står der røde tal grundet omkostninger ved opstart på det tyske marked.

Omsætningen er steget med 56 pct. i forhold til samme kvartal sidste år til 26,42 mio. kr., mens der på bundlinjen står et minus på 20,3 mio. kr. mod minus 11,9 mio. kr. i samme periode i 2021.

Selskabet havde i tredje kvartal 212.298 kunder svarende til en vækst på 44 pct. sammenlignet med tredje kvartal sidste år, og antallet af ture er steget 20 pct.

Greenmobility fastholder forventningerne til regnskabsåret 2022 om en omsætning i niveauet 100-110 mio. kr. og et underskud efter skat på 60-70 mio. kr.

Aktien i Greenmobility ligger ved 12-tiden uændret i 59 kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også