Tesla falder på svag kvartalsomsætning

Bilproducentens regnskab for tredjekvartal skuffede på toplinjen. Selskabets aktie faldt dermed i onsdagens eftermarked.
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Justin Sullivan/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i elbilproducenten Tesla tabte 6,3 pct. i onsdagens eftermarked, da regnskabet for tredje kvartal skuffede på toplinjen, da den stærke dollar har presset indtægterne.

Koncernen oplevede i perioden ellers en stigning i omsætningen på 56 pct. til 21,45 mia. dollar mod ventede 22,09 mia. dollar ifølge Bloomberg News.

Det justerede overskud per aktie blev på 1,05 dollar, sammenlignet med 0,62 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 1,01 dollar, ifølge Bloomberg News.

Til trods for den lidt bedre end ventet bundlinje, var der pres på bruttofortjenesten i perioden, da den faldt fra 26,6 til 25,1 pct. Her var konsensus på Wall Street en dækningsgrad på 26,6 pct.

”Omkostningerne til råvarer påvirkede vores indtjeningsevne, hedder det i regnskabet, hvor der også peges på udfordringer på fabrikkerne i Berlin og i Texas.”

”Desuden fortsatte den amerikanske dollar med at blive styrket sammenlignet med alle andre større valutaer i vort marked.”

Når internationalt salg regnes hjem i dollar hos amerikanske virksomheder, betyder den stærke dollar en lavere omsætning og indtjening.

Tesla, som i perioden havde en fri pengestrøm på 3,30 mia. dollar mod spåede 2,90 mia. dollar, havde ved udgangen af perioden en likviditetsposition på samlet 21,11 mia. dollar, en vækst på 31 pct., mens 21,69 mia. dollar var ventet.

Tesla holder i forbindelse med onsdagens fast i sit mål om en gennemsnitlig årlig vækst i leverancerne af elbiler på 50 pct.

Investorer sagsøger Volkswagen efter mørklægning af klimaindsats

Renault og Nissan nærmer sig aftale om ændringer af alliance

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også