Hver tredje flyvning er med et lavprisselskab

Lavprisflyselskabernes andel af operationer i Europa er steget markant siden slutningen af 1990’erne, og især Ryanair har haft fart på, viser opgørelse.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix

Lavprisflyselskabernes andel af operationer i europæisk luftrum er siden 1998 steget fra 1,6 pct. til 32,5 pct. i 2022. Hver tredje flyvning er dermed med et lavprisselskab og hver tiende flyvning udføres af det største lavprisflyselskab - Ryanair.

De skriver branchesitet Check-In.

Ryanair gennemførte i de første ni måneder af i år i gennemsnit 2584 flyvninger hver dag ifølge tal fra den europæiske lufttrafiktjeneste Eurocontrol.

”Det er med til at understrege en tendens, hvor lavprisflyselskaberne fortsætter med at tage andele i det totale luftfartsmarked i Europa,” skriver Check-In.

Andelen af lavprisflytrafik i europæisk luftrum er vokset i takt med, at EU i flere omgange er blevet udvidet med nye medlemslande. I disse markeder er det særligt Ryanair og Wizz Air, der har ekspanderet markant.

”Blandt de største lavprisflyselskaber i Europa – målt på antallet af operationer – finder man udover Ryanair også EasyJet, Wizz Air, Vueling, Eurowings, Pegasus, TUI og Norwegian. Disse selskaber udgør tilsammen 26,3 pct af operationerne i europæisk luftrum svarende til omkring 6735 daglige flyvninger,” oplyser Check-In.

Norwegian fik overskud i tredje kvartal – men melder om udsigt til lavere efterspørgsel



Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også