Aston Martin dykker efter nedjustering og skuffende resultater

Luksusbilproducenten falder på børsen onsdag, efter selskabet måtte nedjustere forventningerne til leverancer i tredje kvartals regnskabet.
Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Neil Hall/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aston Martin falder onsdag 15 pct. til 89,82 sterling, efter luksusbilproducenten har nedjusteret sine forventninger til leverancer i forbindelse med sit kvartalsregnskab for tredje kvartal. Selskabets kvartalsresultater rammer også markant forbi analytikernes forventninger.

Det understreges dog, at ordrebogen stadig er godt fyldt, og at den ikke er påvirket af de makroøkonomiske udfordringer. Modeller med frontmotor er udsolgt indtil andet kvartal 2023.

Nedjusteringen skyldes nye logistik- og forsyningskædeproblemer, som skader marginerne, da der ikke kan leveres det ønskede antal biler.

Det britiske selskab venter nu at levere 6200 biler i regnskabsåret 2022 mod den tidligere forventning på 6600. Delmangel har været årsagen til, at omkring 400 biler ikke kunne sendes afsted i tredje kvartal.

”Selvom disse problemer, som allerede er i bedring i fjerde kvartal, har skubbet vores forventninger og sat en kæp i hjulet på vores resultater op mod regnskabsårets ende. Så ser vi vores resultater på mellem- og langt sigt som robuste,” siger selskabets administrerende formand og medejer, Lawrence Stroll, forbindelse med regnskabet.

Regnskabet misser estimater

Regnskabet ser heller ikke ud, som analytikerne ifølge Bloomberg News havde håbet på.

Omsætningen blev 315,5 mio. pund mod estimatet på 346,4 mio. pund.

Det justerede driftsresultat på EBITDA niveau endte på 21,2 mio. pund mod ventet 56,7 mio. pund.

SAS er nået til enighed om yderligere to flyleasingaftaler

Branchechef frygter den kilometerbaserede afgift består: ”Jeg er sgu ikke så optimistisk”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også