Ryanair opjusterer forventninger til passagertal

Lavprisflyselskabet skruer på forventningerne til antallet af passagerer i dette regnskabsår. Selskabet tvivler på, at en recession vil have alvorlig indvirkning på efterspørgslen.
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Ints Kalnins/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Ryanair opjusterer forventningerne til passagerantallet i det indeværende regnskabsår og ser samtidig en indtjening på over 1 mia. euro.

Det skriver Bloomberg News i forbindelse med selskabets regnskab for de første seks måneder.

Samtidig vurderer Ryanair, at en recession ikke vil have en så alvorlig indvirkning på efterspørgslen på selskabets lavprisflyvninger denne vinter.

Europas største lavprisflyselskab forventer nu at flyve 168 mio. mennesker i det år, der begyndte den 1. april, hvilket er en stigning fra tidligere ventet 166,5 mio., meddelte selskabet mandag ifølge Bloomberg.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Ryanair kunne for første halvår af det skæve regnskabsår 2022/23 præsentere et overskud på 1,37 mia. euro efter en sommer, hvor de rejsende var tilbage efter coronakrisens nedgang i flytrafikken.

Det irske selskabet fremhæver i regnskabet, at bekymringer om virkningen af aftagende økonomier og højere husholdningsregninger har været stærkt overdrevet i forhold til Ryanairs forretningsmodel.

Selskabet forudsiger i stedet, at rejsende vil gå efter de laveste priser på flybilletter i stedet for at opgive at rejse.

Det Dublin-baserede selskabet vil ifølge Bloomberg tilbyde 10 pct. flere sæder denne vinter end før covid-19, sammenlignet med kapacitetsnedskæringer på omkring 20 pct. hos de fleste branchefæller i Europa.

SAS får ny bøde for manglende kompensation for aflyste fly

Midtjyllands Lufthavn fyrer direktøren

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også