Juridisk kamp begynder om Musks lønpakke

I denne uge skal Teslas topchef i retten om lønpakke, da investorer mener, han har for mange opgaver til at blive betragtet som fuldtidsdirektør for bilfirmaet.
Topchef for Tesla, Elon Musk. | Foto: Beck Diefenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
Topchef for Tesla, Elon Musk. | Foto: Beck Diefenbach/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Verdens rigeste mand, Elon Musk, skal i denne uge vidne i en retssag, der begyndte mandag, hvor han, Tesla og medlemmer af selskabets bestyrelse påstås at have tilsidesat deres forpligtelse ved at tildele Musk aktieoptioner til en værdi af maksimalt næsten 56 mia. dollar.

Det skriver Financial Times.

Sagen kommer kun få uger efter, at den 51-årige tog kontrol over Twitter og føjede det sociale medieselskab til en stadigt voksende liste over virksomheder, som han er ansvarlig for, herunder Tesla, SpaceX, Neuralink og The Boring Company.

Advokater for Tesla-investorerne, der anlagde retssagen, hævder, at Musks voksende portefølje betyder, at han har for mange opgaver til at blive betragtet som en fuldtidschef for bilfirmaet. Samtidig vil Musk skulle stå for mål over for påstanden om, at han i 2018 fik tildelt sin lønpakke, der ifølge sagsøgerne er så stor, at den ”gør lønpakken for hver anden offentlig virksomheds administrerende direktør til småpenge”, af en bestyrelse, som stort set kun er sammensat af hans venner, og som et uafhængigt sæt af direktører ville have nedlagt veto imod.

Lønpakken tildelte Musk 12 trancher af sin aktie, der hver repræsenterer 1 procent af bilproducentens aktiekapital.

Advokater for Musk fastholder, at hans lønpakke ”var designet til at maksimere aktionærværdien ved at tilskynde (ham) til at fokusere sin indsats på at transformere Tesla” på et tidspunkt, hvor den hurtigt voksende producents fremtid forblev usikker.

Musk har solgt næsten 20 milliarder dollar af sin Tesla-aktie, siden han lancerede sit overtagelsestilbud på Twitter, som er belemret med milliarder af dollars i gæld, og som ifølge milliardæren taber omkring 4 mio. dollar om dagen. Teslas aktiekurs er faldet mere end 50 procent i år.

Omlægning af kørselsfradraget: ”De nuværende regler er til fordel for elbilejere”

Semler Gruppen køber store dele af forhandlerkæde

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også