MobilityWatch

Kun ganske få SAS-kunder tilkøber biobrændstof

Meget få af SAS’ kunder gør brug af muligheden for at købe biobrændstof, når de bestiller en rejse med selskabet.

Foto: Sergei Grits/AP/Ritzau Scanpix

OSLO - Mens de fleste kan blive enige om, at den grønne omstilling er vigtig, er det langt fra alle, der er villige til frivilligt at betale til mindre CO2-udledende flyvninger.

Sådan lød det under et oplæg på den norske klimakonference Zerokonferansen i Oslo torsdag. Her oplyste SAS’ topchef, Anko van der Werff, tilhørerne om, hvor få af selskabets kunder, der vælger at tilkøbe en blok biobrændstof, når de bestiller en rejse.

Opret et gratis prøveabonnement på MobilityWatch her

”Mindre end en halv procent af vores passagerer tilføjer det (biobrændstof, red.) når de køber vores produkt,” fortalte han.

SAS tilbyder dets kunder muligheden for at købe en mængde biobrændstof, der svarer til 20 minutters flyvning, når de bestiller deres billet. Prisen er 70 danske kroner pr. blok biobrændstof.

På sin hjemmeside understreger SAS, at selskabet ikke tjener penge på kundernes tilkøb af biobrændstof, og at en ekstern part holder snor i, at hele beløbet bliver brugt på biobrændstof.

I oktober havde SAS 1,93 mio. passagerer. Her svarer en halv procent til under 10.000 rejsende.

Kreditvurderingsfirma hæver udsigterne for Københavns Lufthavne

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

Mere fra MobilityWatch

Læs også

Relaterede