Amerikanske Jetblue melder om svag efterspørgsel i julen

Lavprisflyselskabet er ramt af påvirkninger fra orkan samt lavere rejselyst i julen.
Foto: Chris Helgren/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Chris Helgren/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Aktien i Jetblue faldt tirsdag med 8,1 pct., efter lavprisselskabet havde advaret om svagere end ventet efterspørgsel på flybilletter.

Jetblue fremhæver i sin meddelelse til markedet, at salget af flybilletter er blevet ramt af orkanen Nicole, som gik i land på USA’s østkyst i november, ligesom salget af billetter frem mod juleferien har været ringere end ventet.

Derfor vil væksten i indtægterne per fløjne sædekilometer i fjerde kvartal i den lave ende af det tidligere udmeldte interval mellem 15 og 19 pct.

”Jetblue oplevede en negativ indvirkning fra orkanen Nicole i november, og den forventede meget stærke tætte efterspørgsel for december afspejlet i dens tidligere udsigter er endt under forventningerne. Derudover er den negative effekt af feriekalenderen for fjerde kvartal i år større end tidligere forudsagt,” hedder det.

Den negative melding rammer også konkurrerende luftfartsselskaber. United Airlines mister 7,4 pct. tirsdag, mens American Airlines smider 6,1 pct., og Delta Air Lines falder 4,9 pct.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også