Musk sælger Tesla-aktier til værdi af 25 milliarder kroner

Mens Tesla-aktien er på laveste niveau længe, fortsætter Elon Musk med at sælge ud af aktier i elbilselskabet.
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Jim Watson/AFP/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Elon Musk, der i denne uge mistede sin status som verdens rigeste person ifølge flere mediers opgørelser, har igen solgt ud af sine Tesla-aktier.

Ifølge finansmediet Bloomberg er det fjerde gang i år, at han gør det.

Denne gang har han solgt 22 millioner aktier til en værdi af cirka 25 milliarder kroner.

De blev solgt i løbet af mandag, tirsdag og onsdag i denne uge.

Ifølge BBC har Musk det seneste år solgt Tesla-aktier til en værdi af næsten 40 milliarder dollar - svarende til over 275 milliarder kroner.

Musk ejer nu 13,4 procent af verdens mest værdifulde bilproducent. Det viser tal fra dataselskabet Refinitiv. Han er fortsat den største aktionær i Tesla.

Aktier i Tesla er faldet med mere end 60 procent i 2022, hvilket i høj grad er grunden til, at Musk ikke længere figurerer som verdens rigeste person hos blandt andet medierne Forbes og Bloomberg.

Det er blandt andet købet af det sociale medie Twitter, der har vist sig at være en dyr omgang for Elon Musk.

Tag MobilityWatch med i lommen – hent vores app til enten iPhone eller Android. Så får du også besked på mobilen, når der sker noget vigtigt i branchen.

For det første mener mange, at han har betalt overpris for platformen. For det andet mistede flere investorer tiltroen til milliardæren og hans evne til fortsat at holde fokus på Tesla.

Tesla-aktien ramte denne uge sit laveste niveau i over to år.

Elbilselskabet er endnu ikke vendt tilbage på nyhedsbureauet Reuters’ henvendelse om en kommentar i forbindelse med Musks seneste salg af aktier.

Efter at have opkøbt Twitter-aktier i starten af året tilbød Musk at købe hele platformen for 44 milliarder dollar i april.

Han trak sig senere fra aftalen, men Twitters ledelse lagde sag an mod rigmanden for at sørge for, at han holdt sig til aftalen.

Det endte med, at mediet blev købt i oktober for den oprindeligt tilbudte købssum, men for at finansiere købet var Musk nødt til at sælge ud af sine Tesla-aktier for millioner. Det store frasalg var også med til at sænke prisen på Tesla-aktien.

Tesla har også været påvirket af undersøgelser af ulykker samt bilernes autopilot.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også