Analytiker efter nye SAS-tal: Bundlinje i minus og investorer står til udvanding

Sydbank-analytiker understreger efter endnu en måned med tab for SAS, at de eksisterende aktionærers værdier er væk.
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS nettoresultat er i november et underskud på 504 mio. svenske kr., og egenkapitalen er negativ. Ifølge Sydbank venter der aktionærerne en massiv udvanding, når kapitalforhøjelsen skal gennemføres i 2023.

Resultaterne er som ventet ud fra de offentliggjorte trafiktal. Selvom tabet på bundlinjen er stort, så mener Sydbank, at det kunne være værre med tanke på, at november traditionelt er blandt årets dårligste måneder.

”En af årsagerne er nok positive valutaeffekter fra USD-svækkelsen i november. SAS’ indtjening har igennem en stor del af 2022 været massivt negativt påvirket af USD-styrkelsen – men i november giver valutakursudviklingen formentlig mærkbar medvind,” skriver Jacob Pedersen, som er aktieanalysechef hos Sydbank.

Kontantbeholdingen i luftfartsselskabet er faldet til 7,2 mia. svenske kr. fra 8,7 mia. svenske kr. ved udgangen af oktober. På den baggrund vurderes det, at SAS har midler til at komme igennem de næste måneder uden de store problemer. At egenkapitalen er negativ understreger dog, at der er behov for yderligere kapitaltilførsel, skriver aktieanalysechefen.

Kapitalforhøjelsen ventes af Sydbank at komme i midten af 2023.

”Den vil udvande de eksisterende aktionærer massivt – måske endda totalt. Det er den bedste understregning af, at de eksisterende aktionærers værdier er væk. SAS-aktien kun for de meget risikovillige og kortsigtede investorer,” skriver Jacob Pedersen.

Anbefalingen er fortsat ”sælg” for aktien, som torsdag eftermiddag ligger 0,3 pct. højere i 0,34 kr. på den danske børs.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også