Southwest Airlines har aflyst mere end 2800 afgange efter iskold jul

De 2800 aflyste juleafgange hos Southwest Airlines er mere end ti gange så mange som hos det næsthårdest ramte selskab.
Foto: Matt York/AP/Ritzau Scanpix
Foto: Matt York/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

En voldsom vinterstorm i USA har skabt kaotiske forhold for luftfartsselskaberne, der har været hårdt presset af det ekstreme vejr.

Særligt hårdt er det gået ud over Southwest Airlines, der alene mandag måtte aflyse flere end 2800 afgange - ifølge det amerikanske nyhedsmedie NPR flere end 10 gange så mange aflysninger som Delta Air Lines, der var det næsthårdest ramte selskab.

Og også tirsdag kan meget vel blive hård for Southwest Airlines, der efter aflysninger og forsinkelser har problemer med at få sit personale på plads på de rigtige steder til at kunne gennemføre programmet.

”Højst sandsynligt får vi også en hård dag i morgen, mens vi kæmper os ud af det her,” sagde Bob Jordan, der er administrerende direktør hos Southwest Airlines, ifølge Bloomberg News til Wall Street Journal mandag.

Hen over hele uvejrsperioden har der ifølge trackingsiden flightaware.com været over 15.000 aflyste flyafgange i USA.

Problemerne har også skabt vanskelige kår for mange passagerer og deres bagage, men på den mere alvorlige front har den voldsomme vinterstorm, der har givet frysende lave temperaturer og voldsomme snefald, også allerede kostet op mod 50 dødsfald ifølge flere amerikanske medier.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også