Tesla nærmer sig aftale om elbilfabrik i Indonesien

Den amerikanske elbilproducent kan være på vej til at udvide de indonesiske aktiviteter.
Foto: Susana Bates/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Susana Bates/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tesla er tæt på at lande en foreløbig aftale om at starte en fabrik i Indonesien, da topchef Elon Musk vil kapitalisere på det sydøstasiatiske lands lagre af batterimetaller. Det siger anonyme kilder tæt på sagen.

Fabrikken skal producere op til 1 mio. biler om året. Ifølge kilderne er det Teslas ambition for alle fabrikker globalt, skriver Bloomberg News.

Forhandlingerne indebærer planer om flere faciliteter i landet, som skal varetage forskellige opgaver i produktionen og forsyningskæden. Der er ikke underskrevet nogen aftale endnu, og kilderne siger dog, at den stadig kan nå at blive skrottet.

Indonesiens investeringsminister, Bahlil Lahadalia, har sagt til Bloomberg, at forhandlingerne med Tesla ledes af koordineringsministeriet for maritime anliggender og investeringer.

Sidste år lavede nationen en aftale med elbilproducenten på 5 mia. dollar om nikkelforsyning. Præsident Joko Widodo har også tidligere sagt i et interview, at han ønsker, at Tesla skal producere biler i landet og ikke kun batterier.

Aktien går onsdag 2,2 pct. frem til 121,4 dollar i det amerikanske formarked.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også