SAS-topchef får årsløn på små 12 mio. kr.

Sammenlignet med skandinaviske topvirksomheder og den globale luftfartssektor får topchefen hos SAS ifølge analytiker en relativt beskeden løn.
Anko van der Werff, topchef i SAS | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
Anko van der Werff, topchef i SAS | Foto: Tt News Agency/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Topchefen for luftfartsselskabet SAS, Anko van der Werff, får en årsløn på 11,9 mio. kr. inklusive pension for sit arbejde med at redde luftfartsselskabet fra konkurs.

Det fremgår ifølge Børsen af en lønrapport i forbindelse med offentliggørelsen af det trykte årsregnskab for 2022, der er blevet præsenteret tirsdag.

SAS-chefen får ifølge avisen en fast årsløn på 12,675 mio. svenske kr. samt en kontant pensionsudbetaling på 4,715 mio. svenske kr.

Det svarer til samlet set 17,39 mio. svenske kr., og derudover er der andre goder for samlet 284.000 svenske kr. Sammenlagt giver det 11,9 mio. kr. med tirsdagens aktuelle valutakurser.

Der er ingen bonusordninger i lønaftalen med Anko van der Werff. Og det er der ikke umiddelbart noget overraskende i, lyder det fra Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef hos Sydbank.

Han peger på, at SAS har tradition for relativt beskedne lønninger til sine topchefer sammenlignet med skandinaviske topvirksomheder og den globale luftfartssektor.

”Traditionen for beskedne lønninger skyldes flere ting: Dels, at SAS altid har haft et stort element af statseje, dels at selskabet har stærke, faglige personalegrupper, der ved enhver løndiskussion gerne bringer ledelsens løn frem i debatten. Endelig må man ikke glemme, at SAS under den aktuelle krise har tabt massive beløb, og aktionærernes værdier stort set kan betragtes som tabt. Normalt er en høj direktørløn med bonus jo noget, der hænger sammen med værdiskabelse for aktionærerne,” siger Jacob Pedersen til Børsen.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også