Analytiker forudser ekspansion hos Ryanair til København

Den nye overenskomstaftale mellem Dansk Metal og Ryanairs datterselskab i Billund giver store muligheder for videre ekspansion i Danmark, vurderer analytiker.
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Paul Hanna/Reuters/Ritzau Scanpix

Efter lange forhandlinger er det endelig lykkedes den danske fagbevægelse at indgå en overenskomst med det store lavprisflyselskab Ryanair og dets datterselskab Malta Air, der holder til i Billund.

Til mediet Check-in fortæller Sydbank-analytiker Jacob Pedersen, at overenskomsten kan medføre ekspansionsmuligheder for Ryanair, der ikke har nogen base i landets største lufthavn i Kastrup.

“Der er al mulig grund til at forvente, at Ryanair kommer til at øge deres tilstedeværelse i Danmark, fordi de kan begynde at etablere en base i Københavns Lufthavn. Nu er det et spørgsmål, om der er fly nok til at sætte et stort fremstød ind,” siger Jacob Pedersen, der er aktieanalysechef i Sydbank.

Aftalen med Dansk Metal er indgået efter et længere forhandlingsforløb, der i første omgang var med den konkurrerende fagforening FPU, men som ikke lykkedes at lande en overenskomst. 

I stedet tog Dansk Metal Luftfart over og har efter et år altså landet en aftale. Ryanair har for år tilbage haft ambitioner om en københavnsk base, men trak sig efter trusler fra fagbevægelsen om konflikt som følge af den manglende overenskomst.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også