Analytiker: SAS halter efter konkurrenter

De seneste trafiktal viser, at det skandinaviske flyselskab er bagud i forhold til rivalerne, vurderer analytiker.
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS står ikke stærkt i forhold til konkurrenterne, selvom selskabet har haft en stigning i passagertrafikken i januar, vurderer Jacob Pedersen, aktieanalysechef i Sydbank.

”SAS halter noget bagefter på trafikgenrejsning og aktivitet generelt. Mange af konkurrenterne flyver 80-85 pct. af det, de gjorde inden. Det er endda konkurrenter, der har større langdistance aktivitet, end SAS har,” siger Jacob Pedersen til MarketWire.

Tallene fra december pegede ellers mod et niveauskifte i passager- og indtægtsgenrejsning for SAS.

”Når vi får tallene fra februar og marts, får vi et stærkere billede af, om decembertallene bare var en enlig svale, og hvorvidt der bliver stabiliseret omkring 74-75 pct. af passagerene, eller om SAS kan løfte det videre op,” siger han videre.

SAS opnåede i januar en stigning i sin samlede passagertrafik målt på antal fløjne passagerkilometer (RPK) på 68,2 pct. i forhold til samme måned året før.

”SAS har flere gange været ude at sige, at flyselskabet først kan realisere den fulde effekt af alle besparelserne på 7,5 mia svenske kr. årligt, når trafikken kommer op på samme niveau som før corona,” siger Jacob Pedersen.

Sydbank fastholder ”sælg” anbefalingen på SAS-aktien.

SAS-aktien stiger 3,4 pct. til 32 øre på børsen i København.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også