Uber hentede stærk indtjening hjem i fjerde kvartal

Selskabet nåede en ny milepæl med over 2 mia. ture i fjerde kvartal, hvilket var med til at løfte indtjeningen.
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Arnd Wiegmann/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Uber indikeres 7,3 pct. højere i 37,46 dollar, efter at kørselsplatformselskabet har leveret et bedre end ventet regnskab for fjerde kvartal og en opløftende prognose for den igangværende periode.

”Vi nåede også en ny milepæl, idet vi krydsede 2 mia. ture i et enkelt kvartal for første gang - et gennemsnit på næsten 1 mio. ture i timen,” siger adm. direktør Dara Khosrowshahi ifølge Bloomberg News.

Omsætningen er steget med 49 pct. til 8,61 mia. dollar, hvilket er en smule over analytikerkonsensus indsamlet af Bloomberg News på 8,47 mia. dollar.

Leveringsbookingerne er steget 6,5 pct. til 14,32 mia. dollar mod ventet 14,22 mia. dollar.

Den justerede ebitda-indtjening steg til 665 mio. dollar, hvilket også er over analytikerprognosen på 619,4 mio. dollar.

Til gengæld skuffer antallet af aktive platformbrugere på 131 mio. mod ventet 132,6 mio.

For det igangværende første kvartal venter Uber at nå en justerede ebitda-indtjening på 660-700 mio. dollar, hvilket er et godt stykke over analytikerprognosen på 616 mio. dollar.

I første kvartal ventes bruttobookingerne at vokse med 20-24 pct. i faste valutakurser med en ventet valutamodvind på 3 pct.point, hvilket giver et interval på 31-32 mia. dollar mod ventet 31,9 mia. dollar.

Uber venter, at væksten i bookingerne vil accelerere i februar og marts, idet sammenligningsgrundlaget på grund af omikron sidste år er blevet lettere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også