Rivian leverer skuffende udsigt for produktionen

Den amerikanske fabrikant af eldrevne pick-up-trucks kunne ikke leve op til produktionsforventningerne.
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
Foto: David Zalubowski/AP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Rivian, der producerer eldrevne pick-up-trucks, faldt 7,6 pct. i tirsdagens eftermarkedet, da selskabets prognose for produktionen af biler i det nye regnskabsår skuffede fælt.

Rivian regner nemlig med, at produktionen i 2023 vil ende på 50.000 biler, hvilket er 20 pct. under konsensus på Wall Street om en volumen på næsten 63.000 elbiler.

Desuden ses underskuddet på driften, i form af justeret EBITDA, lande på 4,3 mia. dollar, hvilket også er en tand ringere end et ventet minus på 4,19 mia. dollar, ifølge Bloomberg News.

Rivian startede først for nyligt sin produktion, og derfor er det nok ikke den store overraskelse, at omsætningen i fjerde kvartal på årsbasis mere end 11-dobledes til 663 mio. dollar, men det var mindre end ventet 717 mio. dollar. I perioden produceredes 10.020 elbiler mod spåede 10.423 elbiler, og kunderne fik samlet set leveret 8054 køretøjer mod forventede 8584 biler.

Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på negative 1,46 mia. dollar. Her var ventet et underskud på 1,53 mia. dollar.

Det justerede resultat per aktie blev desuden på et underskud på 1,73 dollar, sammenlignet med minus 2,43 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på negative 1,86 dollar, ifølge Bloomberg News.


Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også