Volkswagen byder Tesla op til dans på markedet for elbiler

For at stå stærkere i konkurrencen, øger Volkswagen sin femårige, milliardstore udgiftsplan.
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Fabian Bimmer/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Volkswagen øger sin femårige udgiftsplan for at stå stærkere i konkurrencen om at blive den førende producent af elbiler – særligt mod konkurrenten Tesla.

Den femårige udgiftsplan er hævet til 193 mia. dollar, svarende til 1345 mia. kr., hvor næsten 70 pct. af investeringen skal gå til elektriske biler og software.

Det fremgår af Bloomberg News.

”Vi har sat klare og ambitiøse mål og truffet de nødvendige beslutninger for at strømline processerne,” sagde adm. direktør Oliver Blume i en meddelelse, ifølge Bloomberg News.

”I år bliver afgørende for at eksekvere strategiske mål og accelerere fremskridt på tværs af koncernen,” fortsatte han.

Mandag annoncerede Volkswagen sine planer om at bygge en batterifabrik i Canada, som vil blive producentens første uden for Europa. Det sker som et led i at fremskynde ekspansionen på det centralamerikanske marked.

Desuden meddelte Volkswagen i starten af marts, at producenten vil bygge en ny elbilfabrik i North Carolina til en værdi af 2 mia. dollar.

Volkswagen præciserede sine forventninger tidligere på måneden og venter nu, at omsætningen for indeværende år vil stige mere end 15 pct., hvor den primære driftsindtjening vil stige til 8,5 pct. som resultat af fulde ordrebøger og bedre adgang til halvledere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også