Skuffende effekt af lavere priser giver ingen belønninger til Tesla-aktien

Selvom Tesla solgte flere biler i første kvartal, lever salgstallene ikke op til adm. direktør Elon Musks mål for vækst.
Tesla-aktien dykkede næsten 6 pct. mandag. | Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
Tesla-aktien dykkede næsten 6 pct. mandag. | Foto: Florence Lo/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

Tesla fremlagde søndag aften sin opgørelse for antallet af leverede biler i første kvartal, men til trods for den anden rekord i træk, så er der ingen belønning til aktien. Tværtimod. Aktien dykker nemlig mandag med 5,8 pct.

De samlede leveringer på 422.875 køretøjer var faktisk over konsensus blandt analytikerne på Wall Street, der ifølge Bloomberg News havde regnet med 421.164 elbiler.

Leveranceniveauet svarede imidlertid til en stigning på 36 pct. i forhold til året før, hvor leverancerne lige akkurat toppede 340.000 elbiler, og dermed lever udviklingen ikke op til Teslas og topchef Elon Musks mål om at opnå en gennemsnitlig årlig vækst på 50 pct.

”Det er sikkert, at Tesla slog JPMorgans konsensus i den lave ende, men også missede forventningerne, formentlig løftet i kølvandet af aggressive prisreduktioner, i den høje ende,” lyder en kommentar fra JPMorgan, ifølge Bloomberg News.

Siden årsskiftet har Tesla gennemført kraftige prisreduktioner på sine elbiler. Eksempelvis er prisen på Model Y sat ned med op mod 20 pct.

Antallet af leverancer skal dog også ses i direkte forlængelse af niveauet fra fjerde kvartal, hvor det var på cirka 405.000 elbiler. Med andre ord steg salget på kvartalsbasis kun med godt 4 pct. Selv om Tesla har sænket priserne.

”Teslas leverancer var på niveau med konsensustallene, men skuffede i forhold til nogle af hvisketallene. Tesla skal øge farten i leverancerne i resten af året,” siger Gene Munster, direktør i Deepwater Asset Management, til Bloomberg News.

”Hvisketal” er jargon for rygter i markedet.

I første kvartal producerede Tesla samtidig knap 441.000 elbiler og havde dermed en overproduktion på omtrent 4 pct.

”Fortsat overproduktion i forhold til leverancerne vil holde gang i debatten omkring priselasticitet over for efterspørgslen,” skriver analytiker Philippe Houchois fra finanshuset Jefferies i en analyse.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også