SAS' kapitaljagt er gået ind i takt med nye forventninger

De nye forventninger hos flyselskabet, som er på jagt efter ny kapital, lyder nu på et positivt resultat i 2023/24 og et overskud før skat på 5-6 mia. kr. i 2025/26.
Foto: Johan Nilsson/AFP/Ritzau Scanpix
Foto: Johan Nilsson/AFP/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

SAS har sat jagten ind på kapital, som samtidig kan lede til total udvanding af de eksisterende aktionærer og en mulig afnotering af SAS-aktien.

Det skriver aktieanalysechef i Sydbank, Jacob Pedersen, i en kommentar efter offentliggørelsen af nye trafiktal.

Trafiktallene for marts viser en let fremgang, men passagerindtægterne i SAS er stadig en del under niveauet før pandemien. Til gengæld er der et øget fokus på den mulige afnotering af SAS-aktien og rejsning af ny kapital.

”Kort før påske meddelte SAS, at selskabet nu påbegynder jagten på ny kapital, og det fremgår meget tydeligt af dokumenterne, at den danske stat er et vigtigt omdrejningspunkt for kapitalrejsningen. Således skal nye aktionærer godkende den aftaletekst, der er med den danske stat – men som vi ikke kender indholdet af,” skriver Jacob Pedersen.

I velkomsten til de nye aktionærer er også et løft af de finansielle målsætninger.

SAS venter fortsat et underskud i niveauet 4-5 mia. svenske kr. i 2022/23. Til gengæld har selskabet en forventning om et positivt resultat før skat i 2023/24, samt et overskud før skat på 5-6 mia. svenske kr. i 2025/26 mod en tidligere forventning på 3-4 mia. svenske kr.

”Vi forholder os fortsat skeptisk til indfrielse af disse målsætninger, der også indeholder betydelig medvind på cirka 2,5 mia. svenske kr. (i forhold til de aktuelle niveauer) fra massive fald i brændstofpriserne og svækkelse af den amerikanske dollar,” skriver aktieanalysechefen og fortsætter:

”Situationen ser lige nu mere robust ud, end vi forventede, men det er tvivlsomt, om den er holdbar langt ind i 2024. Vi er ikke overbeviste om, at den ophobede rejselyst holder i de kommende år med udsigt til en svag europæisk økonomi og stadig inflationsramte forbrugere.”

Sydbank noterer sig af, at ”det reorganiserede SAS” fremgår flere gange i SAS udmelding, hvilket kan indikere, at der opstår en ny form for SAS.

”Risikoen for værdiløse aktier bliver også mere nærværende, fordi kommende investorer i SAS får indflydelse på, om selskabet i fremtiden skal være børsno teret eller privatejet,” uddyber Jacob Pedersen.

Sydbank fastholder anbefalingen ”sælg” af SAS-aktien, der også er overført til fondsbørsens observationsliste.

Del artikel

Relaterede artikler

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også