USA fratager producenter stor skattefordel på elbiler

Blandt andet Volkswagen, BMW og Nissan må sige farvel til skatteincitament i salget af elbiler.
Foto: Androniki Christodoulou/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Androniki Christodoulou/Reuters/Ritzau Scanpix

Det amerikanske Finansministerium har mandag meddelt flere bilproducenter, at de ikke længere vil have adgang til vigtige skatteincitamenter ved salget af elbiler. 

Det skyldes, at USA vil neddrosle afhængigheden af Kina, som er stor leverandør af batterier til elbiler.

Det skriver bl.a. Reuters og USA Today.

Volkswagen, BMW, Nissan, Rivian, Hyundai og Volvo Cars har således fået at vide, at flere af deres elbilsmodeller mister muligheden for en såkaldt tax credit på 7500 dollar, svarende til ca. 50.000 kr., per elbil. Det skyldes, at de ikke har tilstrækkeligt med batterikomponenter, der kommer fra Nordamerika.

Desuden har Tesla fået at vide, at skatteincitamentet sænkes til 50 pct. for selskabets Model 3 Standard Range, mens elbilsproducentens andre modeller fortsat vil have adgang til det fulde beløb.

Ifølge MobilityWatchs oplysninger indebærer ændringerne af ordningen dog også en udvidelse af skatteincitamentet, hvis elbilens batteri er produceret i et land, som USA har en frihandelsaftale med. 

De nye regler kommer som led i ny amerikansk lovgivning, der både skal holde gang i økonomien og styrke den grønne omstilling i USA og herunder sørge for, at hver anden bil solgt i 2030 kører på el eller er hybrid.

Flere af de ramte bilproducenter meddeler dog, at man vil forsøge igen at få adgang til skatteincitamentet - enten helt eller delvist.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også