Easyjets svenske topchef er optimistisk om lavprisselskabets fremtid

Flyselskabet 
Foto: Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
AF MARKETWIRE

Luftfartsbranchen har døjet med kaos i lufthavne efter afslutningen af covid-restriktionerne, en høj inflation samt strejker - men Easyjets topchef, Johan Lundgren, er optimistisk omkring det britiske lavprisselskabs fremtid.

De europæiske lufthavne kæmpede for at klare en stigning i antallet af rejser sidste år, da sektoren var underbemandet efter at have fyret tusindvis af mennesker under pandemien. Samtidig presses der på for at får sektoren til at reducere CO2-aftrykket, hvilket alt andet lige betyder højere omkostninger, og energipriserne er steget efter Ruslands invasion af Ukraine i februar 2022.

Ikke desto mindre har Easyjet i denne uge løftet sine forventninger for anden gang i år og venter nu at lande et overskud på 260 mio. pund i regnskabsåret, der løber til september.

”I betragtning af antallet af bookinger, føler vi os sikre nok til, at vi kan sige, at vi forventer at slå de forventninger, som markedet har til os i øjeblikket,” siger Johan Lundgren til AFP. 

Prioriterer at rejse

”Selvom der helt sikkert er en leveomkostningskrise i hele Europa og i mange dele af verden, har rejser været den ting, som folk prioriterer efter pandemien,” siger han.

På trods af at priserne på brændstof er steget med 71 pct., så er Easyjets gennemsnitlige billetpris steget med 31 pct. svarende til 14 euro, siger topchefen til AFP.

Den svenske direktør siger også, at han regner med, at situationen i lufthavnene vil bedre til sommer. Passagererne led sidste år med enorme køer, forlagt bagage og flyforsinkelser i lufthavnene på grund af personalemangel, især i Amsterdams Schiphol-lufthavn.

Sektoren har også været ramt af strejker. Omkring 30 pct. af de europæiske flyvninger har været ramt mellem den 9. marts og den 9. april - især af arbejdsnedlæggelser fra franske flyveledere, der modsatte sig pensionsreformen, skriver AFP.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også