General Motors slår forventningerne til toplinje og driften

Bilproducenten fastholder samtidig forventningerne til produktionen.
Foto: Rebecca Cook/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Rebecca Cook/Reuters/Ritzau Scanpix
AF MARKETWIRE

General Motors-aktien stiger tirsdag 3,6 pct. i det amerikanske formarked, efter at selskabets regnskab har overrasket positivt, både når det kommer til omsætning og driftsindtjening.

Bilkæmpens omsætning steg til 39,99 mia. dollar fra 35,98 mia. dollar i samme periode året før. Det overgår analytikeres salgsprognose på 39,24 mia. dollar ifølge Bloomberg News

Også det justerede driftsresultat på 3,58 mia. dollar er en del bedre end analytikernes estimat på 3,18 dollar, om end det er en tilbagegang fra 4,04 mia. dollar i samme kvartal sidste år.

General Motors fastholder i øvrigt sin plan om at producere 400.000 elbiler i løbet af 2022, 2023 og første halvdel af 2024.

”Man kan også vente sig yderligere jobskabende investeringer af GM og vores leverandører, især i Nordamerika, hvor vi opskalerer vores elbilproduktion og opbygger en indenlandsk forsyningskæde,” skriver Mary Barra, administrerende direktør i GM, i et aktionærbrev.

Her annoncerer Barra samtidig en stor partneraftale med Samsung SDI om åbning af en fjerde batterifabrik, der skal være leverandør til GM’s elbilproduktion.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også